Fokuseret, værdiskabende og uafhængig rådgivning
. . . når viden gør en forskel

Sammen med Ferierytter.dk og Guldborgsund Kommune er mobildækningen på bl.a. de populære ridestier i kommunen nu ved at blive kortlagt. Det sker ved hjælp af NetplanTrack.

Merethe Kepp, som er grundlægger af Ferierytter.dk, et netværk som arrangerer ferierejser til hest, i den flotte danske natur, står sammen med Netplan A/S for målingerne.

En af forudsætningerne for et vellykket arrangement er, at mobildækningen er i orden, bl.a. fordi rytterne er afhængig af specielle kort-applikationer på nettet. Selv om der er rigtig god dækning mange steder, er der stadig områder, hvor dækningen ikke er tilstrækkelig. Sammen med Guldborgsund Kommune og Netplan A/S er Merethe Kepp nu gået i gang med at måle på de stier og i de områder der rides, for at skabe et samlet overblik over hvordan det står til.

Målingerne sker vha. NetplanTrack, en særlig måleenhed som er udviklet af Netplan A/S, og som fuldstændig automatisk optager målinger på alle fire mobilnetværk samtidig. Der optages mere end 400 parametre hvert sekund, og det hele bliver - når målingerne er gennemført - samlet i en database og plottet ud som dækninskort. 

NetplanTrack er bygget op omkring en meget robust rygsæk, som ud over måleudstyr, indeholder køling, batterier og ladesystem, til mellem 8 og 16 timers kontinuerlig drift. Udstyret er konstrueret til at kunne bruges i rigtig barske omgivelser, og selvfølgelig også på hesteryg eller motorcykel. På billedet er Merethe ved at gøre klar til første måletur, som afgik fra Rådhuset i Nykøbing Falster, på - en i øvrig næsten lydløs og el-drevet - motorcykel.